4 fordeler med smarthus

Lurer du på hva slags forbedringer et smartere hjem kan by på? Etter vår mening er dette de fire aller viktigste fordelene med smarthus.

  1. Et tryggere hjem
  2. Spar tid, penger og miljø
  3. Styr hele boligen fra ett sted
  4. En mer stilig design

1. Et tryggere hjem

Et smarthus er et hus som kan ta vare på seg selv. Tilkobling til alarm og dørstasjon er for eksempel en vanlige funksjoner mange ber om. Selv uten smarthus er det mange som installerer lyssensorer utenfor hjemmet sitt, som skrur på lyset om uvedkommende beveger seg litt for nært. Et smarthus vil kunne ta dette enda et skritt videre., og følge ferdigprogrammerte rutiner for å skru lysene inne av og på (eller trekke gardinene opp og ned) når du er borte, for å simulere at noen fremdeles er hjemme.

Innbruddstyver er ikke den eneste faren for huset ditt. Et smarthus vil også kunne sørge for å automatisk skru av for eksempel komfyr og kaffetrakter etter bruk. Skulle det oppstå en vannlekkasje kan både du og vaktsentral øyeblikkelig varsles.

2. Spar tid, penger og miljøet

Ved å bruke bevegelsessensorer kan du spare flere tusenlapper i året på strøm. Små, nesten usynlige sensorer i taket vil passe på å slå lys av og på i alle rom ut fra om de er i bruk eller ikke. Du kan også sørge for at lyset automatisk skrur seg av midt på dagen på hverdager, når alle er på jobb eller skole.

Større fokus på varmestyring vil gi gevinst i form av lavere forbruk og reduserte utgifter. Sensorer sørger for perfekt jevn varme i alle rom, men også for å slå ned på varmen om natten eller midt på dagen, for så å skru den opp igjen før førstemann kommer hjem.

Det fine her er at du ikke bare sparer strømutgifter, men også gjør noe positivt for miljøet. Dette faller i god jord hos Enova , som anbefaler systemer for varme- og lysstyring og mener det er smarte å gjennomføre for å redusere energiutgiftene

3. Styr hele huset ditt fra ett sted

Enten du velger å bruke mobilen, nettbrettet eller berøringspanelet på veggen, kan du styre alle husets funksjoner på ett og samme sted. Du slipper å teste hver eneste dimmer for å huske hvilke brytere som styrer hvilke spots. Varmestyring, stereoanlegg, lys og gardiner kan kontrolleres samtidig.

Du må heller ikke være hjemme for å bruke appen. Er du usikker på om du låste døra eller skrudde av komfyren, kan det gjøres fra bilen. Har du vært på ferie kan du sette opp varmen hjemme så fort du lander på flyplassen, og sørge for å komme hjem til en lunt og imøtekommende bolig.

4. Stilrent interiør

Stilig design er viktig for de fleste. Med minimalistiske bryterpaneler og en regnbue av LED-lys, kan smarthus brukes til å skape et hjem som stiller IKEA-katalogene til skamme. For det første slipper du å installere hele Norges Bryterforbund på veggen, men heller samle dem i én multifunksjonsbryter. For det andre gir LED-lys ufattelig mange flere muligheter enn det vanlige lamper ville gjort.

Styringen gjør du enkelt fra kontrollpanelet ved å endre farge, lysstyrke og kelvin-verdier (varmen på lyset) eller velge ferdige scener. Du kan lage mange artige og spennende effekter, som er med på å skape en fin atmosfære og gi et stilfullt uttrykk. Her kan du virkelig la din indre interiørarkitekt boltre seg!  Les mer om Hvordan skape ulike atmosfærer med belysning

Med alt dette på plass har du et smarthus som ikke bare er trygt, effektivt og enkelt, men som også ser rålekkert ut.