Hvorfor velge smarthus?

Vi traff Tone i hennes nye flotte hus på Hvalstad utenfor Oslo.

Det var hyggelig å høre fra en av våre kunder hva hun synes om løsningen og hva hun liker best med å bo i et HDL smarthus.

Den flotte funkisboligen har mange glassruter, så i tillegg til lys- og varmestyring styrer også HDL solskjermingen.

Borge Installasjon AS har utført en flott jobb med installasjonen, som kombinerer både kablet- og trådløst HDL-anlegg.

De lever i fremtiden…

Vi spurte Tone hva hun er mest fornøyd med, og det var helt klart det å ha et hus med løsninger som er en del av «fremtiden».

Det at panelene både har et high-tech look og er intuitive og enkle er viktig, samtidig med at hun synes det er fint å slippe gammeldagse brytere og en «hel vegg» full med dimmebrytere.

Det er også fint å vite at paneler og brytere kan programmeres og omprogrammeres ved behov, og at hun som kunde kan lære å gjøre det selv. For det tar tid for å «bo seg inn» og da kan det være man ønsker å justere funskjonaliteten på enkelte brytere.

Hva er installert?

I huset er det full styring av lys, varme, solskjerming og garasjeport. Ved senere behov ligger alt til rette for utvidelser.

Anlegget er en kombinasjon av HDL kablet og trådløst. Ettersom det er et nytt hus ble det valgt å trekke kabel, fordi det gir optimal stabilitet mot alle typer forstyrrelser.

I etterkant ville Tone og mannen ha ekstra bryter på et rom det ikke var kablet for. Det var ikke noe problem, for i et HDL smarthus kan kablede og trådsløse komponenter kombineres helt smertefritt.

Kan styre alt som lar seg styre…

Huset er gjennomført stilig og elegant, og for å ikke «ødelegge» fasaden har man valgt elektronisk frosting på vinduene istedet for markiser. Med elektronisk frosting blir vinduene helt frostet/ugjennomsiktlig når de «slås på» og vanlige når de er «slått av».

Også dette styres fra samme elegante brytere som styrer lys og varme.

Alt kan gjøres fra kun én bryter istedenfor en hel rad med brytere – eller fra appen. Enkelt, ryddig og elegant.

Det er montert et stort antall sensorer for automatisk styring lys og solskjerming ut fra lysforhold eller bevegelse. Lyset går automatisk av når ingen er i rommet og går på når man kommer inn. Dette er veldig praktisk i f.eks. inngangspartiet, ganger og boder når man kommer inn med hendene fulle. Solskjermingen kan automatisk innordne seg i forhold til sollyset når sensoren merker at luxverdiene endres.

Bruk av sensorer er viktig hvis du er opptatt av energisparing. Med aktive sensorer og tidsinnstillinger kan du enkelt fullautomatisere boligen, slik at lys, varme og andre «strømtyver» slås av eller reduseres når de ikke trenger å være aktive.

God natt…

Ved sengen er det montert et bryterpanel hvor man i tillegg til å slå av/på lyset og frosting av vinduene, også kan sette hele huset i nattmodus.

Med et smarthusanlegg er det en smal sak å lage forskjellige moduser, som natt- borte- og feriemodus. I nattmodus slås typisk det meste av lys i boligen av og andre lamper dimmes ned. Samtidig reduseres varmen og gardiner trekkes for i soverommet.

Det var ekstra hyggelig for oss avslutningsvis å høre at både Tone og mannen henne følte at de hadde fått bra oppfølging under hele prosjektet.

Har du et byggeprosjekt?

I dette prosjektet var det Borge Installasjon AS som har stått for installasjonen, men vi samarbeider med elektrikere over hele landet. Spør oss om hvem som er nærmest deg eller sjekk forhandlerlisten.

Hvis du allerede har valgt en elektriker som ikke kjenner oss, følger vi opp med råd og veiledning, slik at din elektriker uansett vil utføre en førsteklasses installasjon.